Channel Cultuur, Zorg & Welzijn

Landelijk channel

Vraag

3 maart 2021
OPROEP

“Wie heeft de gouden tip? Voor mijn multimediale fotoproject 'Naked The Hague' zoek ik fondsen. Het doel is om mensen te laten nadenken over ons zelfbeeld en in hoeverre dat bepaald wordt door de geperfectioneerde beelden uit de media.”

Toelichting

Naked The Hague is een vervolg op ‘Naked Rotterdam – A Tribute to Greg Friedler’ (2017) dat ik als afstudeerproject publiceerde. Friedler was een jonge en veelbelovende ‘visual artist’ uit Amerika die op 44-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Het idee achter de ‘Naked’ serie is de vergelijking van de publieke, geklede persoon met de privé, naakte persoon. Tijdens dat project werd mij duidelijk dat er heel veel mensen zijn die ongelukkig zijn met hun lichaam. Niet omdat er iets aan mankeert maar omdat het er niet zo uitziet als ze vinden dat het er uit zou moeten zien. Wanneer ik de foto’s in Frielder’s boeken liet zien hoorde ik vaak een opluchting, ‘Eindelijk weer eens gewone lichamen’. Dat heeft mij ertoe doen beslissen daar bij dit project meer aandacht aan te besteden.

Ik hoop na de zomer van 2021 te kunnen starten. Het project loopt een jaar en resulteert in een tentoonstelling en boekpublicatie.

Docent Beeldende Vorming en Techniek

Via het Prins Bernard Cultuurfonds kun je proberen, die hebben afdelingen per provincie: https://www.cultuurfonds.nl//

Cultuurcoach/dansdocent

De Rabobank sponsort ook projecten. Dan moet je een aanvraag doen en je plan indienen.
Veel succes.
Julie de la Fuente.

Ervaringsdeskundige

Account manager