Vraag

20 december 2021
Profielfoto van Arianne den Haan
Coordinator cultuur en sociaal domein

“Ben jij professioneel beeldend kunstenaar of beeldend docent in de regio Kennemerland en wil je graag met ouderen met geheugenproblemen gaan werken?”

Toelichting

Speciaal voor ouderen met een haperend brein heeft Zorgbalans in samenwerking met Hart uit Haarlem het leerwerktraject ‘Kunst voor je brein’ ontwikkeld. Ouderen met een haperend brein zijn ouderen met een vorm van dementie of een andere aandoening van het brein, zoals een niet aangeboren hersenafwijking. Tijdens dit traject leren professioneel beeldend kunstenaars en beeldend docenten om voor deze doelgroep een kunstproject te ontwikkelen en uit te voeren in één van de negen ontmoetingscentra van Zorgbalans.

Met het leerwerktraject ‘Kunst voor je brein’ leren beeldend professionals spelenderwijs om te gaan met de mogelijkheden en beperkingen van ouderen met geheugenproblemen. Het traject wordt begeleid door Sandra Schouten van ‘Het Huis van Proeven’ en bestaat uit zowel uit individuele- als groepslessen. Sandra heeft jarenlange ervaring met creatief werken met ouderen met dementie. Daarnaast worden de beeldend professionals begeleid door een zorgmedewerker van Zorgbalans. Deelnemers aan het leerwerktraject ontwikkelen kunstprojecten op basis van hun eigen beeldende expertise. Na afloop van het traject kunnen ze deze projecten ook elders in het land uitvoeren.

Aanmelden kan tot 7 februari 2022. Uitgebreide informatie over het leerwerktraject en een link voor aanmelden vind je hier: www.hart-haarlem.nl/kunst-voor-je-brein-leerwerktraject

Profielfoto van Sies Vrasdonk
Projectleider Cultuureducatie

Een heel mooi initiatief en precies wat ik bedoel: Combineer Cultuur met Sociaal Domein. Beiden hebben elkaar zoveel te bieden. Ik ben nu zelf bijna 70 dus een beetje te oud voor een leerwerktraject en heb al veel ervaring met deze doelgroep. Wel gedeeld op mijn FB!
hartelijke groeten en veel succes
Sies Vrasdonk

Profielfoto van Hilma Van Slooten
Sociaal ondernemer | Regie op Dementie helpt mantelzorgers met inzicht in te nemen stappen. En regionaal overzicht van positieve mogelijkheden om te léven met dementie.

Hoi Arianne, wat een mooie oproep en waardevol traject! Graag deel ik jouw oproep via de Facebook pagina van mijn platform Regie op Dementie (actief in regio Haarlem). Hopelijk krijg je zo veel deelnemers! groetjes Hilma

Profielfoto van Mirjam van der Meij
Integraal Coach en Professioneel Trainer met specialisaties: Vitaliteit en Gezondheid, het gedachtegoed Positieve Gezondheid | iPH gecertificeerd Trainer Positieve Gezondheid | Implemtatiecoach Positieve Gezondheid | Trainer van nieuwe implementatiecoaches Positieve Gezondheidm|IEMT-Advanced coach | Balans werk & privé | Outplacement en loopbaanbegeleiding | Stress en preventie burn-out coach| Eigenaar van bedrijf Triple Moon Coaching & Training |

Wow! Dat is een mooi traject.

Ik ben en Beelden Kunstenaar en coach en trainer Positieve Gezondheid. Echter, mijn huidige habitat is in Limburg.

Hartelijke groet,
Mirjam van der Meij