Vraag

8 april 2022
Profielfoto van Ingrid Smit
Specialist Cultuurparticipatie

“Uitvraag (kunst)activiteiten ouderen met een migratieachtergrond
Help je mee?
Wij zijn op zoek naar professionals of organisaties die creatieve/ culturele/ kunstzinnige activiteiten organiseren voor ouderen met een migratieachtergrond.”

Toelichting

Wat is ons doel?
Wij streven ernaar dat alle ouderen met creatieve of kunstzinnige activiteiten bezig kunnen zijn, ongeacht hun achtergrond. Wij hebben de indruk dat de groep ouderen met een migratieachtergrond nog onvoldoende wordt bereikt. Daarom vragen we hulp vanuit de praktijk. Als eerste stap willen we initiatieven en de personen er achter graag leren kennen, zodat we van hen kunnen leren.

Motivatie

Hoe gaat het in zijn werk?
Organiseer jij zelf creatieve of kunstzinnige activiteiten voor ouderen met een migratieachtergrond? En wil je je kennis en ervaring delen? Vul dan dit korte vragenlijstje in (dat kost je max. 3 minuten). Na ontvangst van je reactie, nemen we contact met je op.
Ken jij iemand anders die zulke activiteiten organiseert? Stuur dan s.v.p. deze oproep door. Of mail ons de contactgegevens zodat wij met diegene contact op kunnen nemen.

Werkgebied

Wie zijn wij?
Lang Leve Kunstfonds, fonds gericht op stimuleren van kunstbeoefening door (kwetsbare) ouderen in Nederland. 
LKCA, landelijk kennisinstituut voor cultuureducatie en amateurkunst
Leyden Academy on Vitality and Ageing, onderzoeksinstituut gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van oudere mensen.

Meer informatie of tips?
Neem voor meer informatie of tips contact op met Rieke Schouten, rieke@langlevekunst.nl, Angela van Dijk, angelavandijk@lkca.nl of Ingrid Smit, ingridsmit@lkca.nl.

Profielfoto van Cynthia Pietersen
Account manager

Hoi Ingrid,

Samen met St. Pelita organiseren we kunstworkshops in verschillende disciplines.

Profielfoto van Sies Vrasdonk
Projectleider Cultuureducatie

In welke plaats is dit en waar zou ik mee kunnen helpen??

Profielfoto van Eliza Perez
Kwartiermaker Kunst & Cultuur

Hi Ingrid, wat goed dat jullie een inventarisatie maken. Ik heb de vraag doorgezet naar verschillende participatie coaches en locatiemanagers binnen Cordaan en hoop dat ze hun best practices met jullie zullen delen. Succes en ik blijf graag op de hoogte! Groeten, Eliza

Profielfoto van Aynur Kus Bilgic
Aynur Kus Bilgic
Werkzoekende

Beste Ingrid,

Als geestelijk verzorger, gastdocent of gastspreker voer ik regelmatig met Turkse ouderen/senioren bezinnende gesprekken rond allerlei aspecten van het leven aan de hand van verhalen uit de traditie (eventueel met behulp van muziek, film, gedicht of schilderen) bij verschillende moskeeën, buurthuizen en ontmoetingscentrum.
ik geef zelf Ebru Schilderen (papiermarmeren) workshops en -demonstraties om met elkaar creatief bezig te zijn. En organiseer ik culturele feesten zoals ramadanfeest of offerfeest met behulp van muziek.

Misschien kan Fatos Demir Ipek bij OMAZ voor jullie projecten iets betekenen:
https://www.omaz.nu/category/projecten/

Profielfoto van Willy Hilverda
Zakelijk leider

Hallo Ingrid,

In Rotterdam voert Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie kunstzinnige projecten uit waar ook groepen migrantenouderen aan meedoen: www.pluspuntrotterdam.nl
Zelf heb ik donderdag een gesprek met iemand die een theatervoorstelling heeft gemaakt met Turkse ouderen over het thema eenzaamheid. (Ik ben van de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten).

Met vriendelijke groet, Willy

Profielfoto van Cynthia Pietersen
Account manager

Beste Ingrid,

KOO werkt samen met St. Pelita.
Misschien niet de ouderen met de migratieachtergrond die je bedoelt.

Mvg,
Cynthia Pietersen

Profielfoto van Saskia van de Ree
Zzp onderzoeker co-creatie (Kenniscentrum Kunst en Samenleving, Hanzehogeschool Groningen) // zakelijk leider Vocal Statements

Dag Ingrid,
Ken je Yesim Saltik?
Zij studeerde een jaar of twee geleden af als muziektherapeut en heeft een missie met muziek en mensen met dementie met een Turkse achtergrond.
https://www.facebook.com/yesim.saltik.50

groeten,
Saskia van de Ree