Channel Cultuur, Zorg & Welzijn

Landelijk channel

Cultuur, Zorg & Welzijn Videosessies

Videosessie
Over samenwerking zorg en cultuur, onderzoek, geld en praktische tips van de betrokken professionals
Tijdstip:

Eenzaamheid verminderen bij ouderen? Succesvol project Tijd van je Leven onthult hun succes

Maak tijdens deze videosessie kennis met Tijd van je leven, een succesvolle preventieve aanpak om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan en positieve gezondheid te stimuleren.

Tijd van je leven is een intensieve samenwerking tussen GGD West-Brabant, kunstenaars, cultuur- en zorginstellingen in verschillende Brabantse gemeenten. Om veranderingen in eenzaamheid, beperkingen en positieve gezondheid in kaart te brengen is de aanpak uitgebreid onderzocht. De resultaten zijn opmerkelijk: een afname van emotionele eenzaamheid en van ervaren beperking in beweging. En een toename in positief ervaren kwaliteit van leven en het dagelijks functioneren

Sandra Kuiper, projectleider wetenschappelijk onderzoek van de GGD West-Brabant en Gertjan Endedijk, directeur-bestuurder Nieuwe Veste Breda lichten de aanpak toe. Ze vertellen over de methodiek, financiering, onderzoeksresultaten, succesfactoren en valkuilen,  samenwerking en de plannen voor een landelijke uitrol.

Tot slot ook nog een korte presentatie over een handig gespreksinstrument ‘Integraal samenwerken tegen eenzaamheid met kunst en cultuur’. 

Meer weten over deze succesvolle aanpak? Meld je dan aan voor deze videosessie.

Schrijf in! klik op de gele button

De conference beheerder is:

Specialist cultuur, zorg en welzijn

Tip!

Op de website van LKCA staat een uitgebreid kennisdossier over de inzet van cultuur om eenzaamheid te verlichten. Goede voorbeelden, meer informatie over de effecten, tips voor samenwerking en literatuurtips. Neem een kijkje op: https://www.lkca.nl/artikel/cultuur-en-eenzaamheid/.