Channel Cultuur, Zorg & Welzijn

Landelijk channel

Cultuur, Zorg & Welzijn Videosessies

Videosessie
Tijdstip:

Gezonde en leefbare wijken met cultuur

Culturele Zondagen Utrecht, 2017 - Foto Anna_van_Kooij

Elke professional die werkt in de wijken droomt van veilige, groene buurten met veerkrachtige en gezonde bewoners. Alles wat bijdraagt om die droom iets dichterbij te brengen, is welkom. Een gerichte en professionele inzet van cultuur helpt hierbij. Gelukkig hoeft het wiel niet uitgevonden te worden, want er zijn voldoende inspirerende voorbeelden.

Mirjam Fokkema van Platform 31, kennisorganisatie over stad en regio, gaat in op het begrip brede wijkaanpak.  Wat vraagt dat van de professionals? Wat zijn werkzame elementen? Wie zijn er nodig? En wat betekent dat voor samenwerking?

Cultuurcoach Kevin Jolly van BPlusC introduceerde Kunst op Recept in Leiden: een unieke samenwerking tussen eerstelijns zorg en cultuurprofessionals. Met als doel mensen met psychosociale klachten weer veerkrachtiger te maken. Kevin vertelt over de samenwerking tussen de verschillende domeinen, de rol van de cultuurcoach en hoe het traject is verlopen.

Jeanne Klaasen en Jacqueline Besemer van Stichting Blauw Licht zijn al jaren actief in de wijk Overvecht in Utrecht. Met het fotografie-project In Beeld richten ze zich onder andere op wijkbewoners met mentale en fysieke gezondheidsklachten. Dat doen ze in nauwe samenwerking met welzijnsorganisatie Dock, buurtteams, Overvecht Gezond en de lokale huisartsen en praktijkondersteuners.

Bouw jij ook aan een veerkrachtige wijk? Meld je vandaag nog aan voor deze videosessie op 1SociaalDomein.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan onze online bijeenkomsten. Heb je toegankelijkheidswensen? Neem gerust contact met ons op om je wensen te bespreken.

Foto: Culturele Zondagen Utrecht, 2017 - Fotograaf Anna_van_Kooij

Schrijf in! klik op de gele button

De conference beheerder is:

Specialist cultuurparticipatie